FÖRELÄSAREN

FÖRELÄSAREN

Interaktivitet. Kreativitet. Kunskap.

 

Siffror säger inte allt, men de kan säga mycket. Hållbarhet är idag en vinstaffär som det inte går att göra förlust på. Men för att vinna måste vi våga satsa och bryta gamla mönster. I mina podcasts, böcker och föreläsningar är det detta jag fokuserar på. Tillsammans kan vi möta utmaningarna. Utmaningarna blir möjligheter. Möjligheterna blir vinst. En vinst för alla.

 

I mina föreläsningar är det aldrig bara jag som står på scen och pratar. De är alltid interaktiva. För det är vad hållbarhet handlar om, att vi alla ska vara delaktiga. Med min långa erfarenhet av hållbarhetsfrågor, inom alla möjliga olika områden, så har jag idag en kunskap som sträcker sig över de flesta fält. Tillsammans konkretiserar vi, bortom fluffiga presentationer och flådiga beskrivningar, vad hållbarhet, cirkulär ekonomi eller socialt ansvar betyder på riktigt. Målet med mina föreläsningar är att personerna som lyssnat ska vara fyllda av energi och gå därifrån med kunskap och konkreta verktyg  som de inte kom dit med.

Föreläsningsteman

 

 

50 myter om hållbarhet -dags att nyansera hållbarhet! 

Vi är omgivna av hållbarhetsmyter som gör det svårt att förstå vad som är på riktigt eller bluff? Hållbarhet är inte svart eller vitt och vi behöver fler nyanser av hållbarhet för att möta utmaningarna och se möjligheterna för att gå från ångest till hållbarhetsstolthet. Jag ger er kunskap och inspiration för att sålla bort de största myterna och inse vad som görs störst skillnad på riktigt för en hållbar framtid för oss alla. 

 

Alla snackar hållbarhet! men vad är det på riktigt?

Hållbarhet - vad är viktigt och varför? Vad betyder egentligen hållbarhet? Hur bör man kommunicera det utan att bli anklagad för grönmålning? Vad är viktigt att göra för att kunna säga att man är hållbar? Räcker det att VD:n sköter snacket eller behöver alla på företaget fatta hållbarhet?

 

Du gör skillnad!

Det bästa med hållbarhet är att allt spelar roll och att det mesta, för att inte säga allt, kan få plats inom hållbarhet. MEN vad är det då som gör skillnad på jobbet eller privat?  Ansvaret för hållbarhet är delat och det innebär enorma möjligheter. Även vi som enskilda kan göra skillnad. För att inte känns sig överväldigad behöver vi veta vad som är stort och smått- och vad vi faktiskt kan göra för en mer hållbar framtid.

 

Fem hållbarhetstrender 2019 - vilka utmaningar och möjligheter är de för er?

Jag för oss från global nivå genom FN, EU, Sverige och ner till just er bransch för att se på vilka trenderna är och hur ni kan dra nytta av dem för en mer hållbar affär. I en hårdnande konkurrens och ökat tryck på transparens är det viktigt att ha koll på vad som händer och vilka argument som ger ett starkare case och bygger intern stolthet.

 

 

Finns det andra specifika önskemål för föreläsningar kan jag givetvis lösa det med.

Kontakt

Följ

Instagram

 

JESSICA CEDERBERG WODMAR

 

JESSICACWODMAR 

#50MYTER

 

JESSICA CEDERBERG WODMAR