FÖRELÄSAREN

FÖRELÄSAREN

Interaktivitet. Kreativitet. Kunskap.

 

I mina föreläsningar är det aldrig bara jag som står på scen och pratar. De är alltid interaktiva. För det är vad hållbarhet handlar om, att vi alla ska vara delaktiga. Med min långa erfarenhet av hållbarhetsfrågor, inom alla möjliga olika områden, så har jag idag en kunskap som sträcker sig över de flesta fält. Tillsammans konkretiserar vi, bortom fluffiga presentationer och flådiga beskrivningar, vad hållbarhet, cirkulär ekonomi eller socialt ansvar betyder på riktigt. Målet med mina föreläsningar är att personerna som lyssnat ska vara fyllda av energi och gå därifrån med kunskap och konkreta verktyg som de inte kom dit med.

Föreläsningsteman

 

Sju hållbarhetstrender 2016 - vilka utmaningar och möjligheter är de för er?

Jag för oss från global nivå genom FN, EU, Sverige och ner till just er bransch för att se på vilka trenderna är och hur ni kan dra nytta av dem för en mer hållbar affär. I en hårdnande konkurrens och ökat tryck på transparens är det viktigt att ha koll på vad som händer och vilka argument som ger ett starkare case och bygger intern stolthet.

 

Alla snackar hållbarhet! men vad är det på riktigt?

Hållbarhet - vad är viktigt och varför? Vad betyder egentligen hållbarhet? Hur bör man kommunicera det utan att bli anklagad för grönmålning? Vad är viktigt att göra för att kunna säga att man är hållbar? Räcker det att VD:n sköter snacket eller behöver alla på företaget fatta hållbarhet?

 

Du gör skillnad!

Det bästa med hållbarhet är att allt spelar roll och att det mesta, för att inte säga allt, kan få plats inom hållbarhet. MEN vad är det då som gör skillnad på jobbet eller privat? Ansvaret för hållbarhet är delat och det innebär enorma möjligheter. Även vi som enskilda kan göra skillnad. För att inte känns sig överväldigad behöver vi veta vad som är stort och smått- och vad vi faktiskt kan göra för en mer hållbar framtid.

 

Hållbarhetssäkra kontoret!

Syns det på ert kontor att ni är hållbara? Vet ni hur hållbara ni är? Genom en hållbarhetssäkring får ni fakta, tips och råd på hur ni internt kan visualisera ert arbete. Vi hittar "elefanten i rummet" som alla tror på men som egentligen bara är en "liten mus". Självklart spelar det roll vilket kaffe ni dricker, om ni får friskvårdsbidrag, sopsorterar eller har elektroniska fakturor. Ni har gjort jobbet och jag berättar varför det är hållbart.

 

Finns det andra specifika önskemål för föreläsningar kan jag givetvis lösa det med.

Kontakt

Följ

Instagram